Üdvözöljük a Kühne Koncert Fúvószenekar honlapján!

Üdvözöljük a Kühne Koncert Fúvószenekar honlapján!

Deutsch | English

Történetünk

A KÜHNE fúvószenekar 1949-es megalakulásában jelentős szerepe volt az 1945-ig működő városi leventezenekarnak. A helyi zeneiskola biztosította akkor is, most is a zenekar képzett, fiatal utánpótlásának nevelését.

Zenekarunk első karmestere, Csóka József közel 40 évig irányította a művészeti tevékenységünket. Munkássága során vonószenekari művekből készített átiratokat, és ezzel bővítette ki zenekarunk repertoárját.
A dicsőséges 6-3-ról hazatérő labdarúgóinkat köszöntötte a zenekar a hegyeshalmi állomáson. Az ezt követő évben már rádiófelvétel is készült a Győri Rádióban a KÜHNE zenekar közreműködésével. 1961-ben zenekarunk megnyerte a Budapesten megrendezett Vasas zenekarok versenyét. 1966-ban került sor az első külföldi fellépésre az ausztriai Stockerau városában. 1975 májusában a zenekar Celldömölkön "Aranylant" fokozatot ért el. 1977-ben zenekarunk élő TV adásban szerepelt Budapesten.

Sebők Károly 1989-től kb. másfél éven keresztül látta el a karmesteri teendőket. Vezetésével a Mosonmagyaróváron megrendezett VII. Országos Minősítő versenyen megőriztük "Aranylant diploma" fokozatunkat.

A karmesteri pálcát 1990 őszétől Hernádi Sándor vette át . Azóta ő irányítja a zenei munkánkat. 1992 októberében zenekarunk Dániában járt a silkeborgi ifjúsági zenekar meghívásának eleget téve. Németországi kapcsolatainkat ápolva 1995-ben Pfeffingenben, 2001-ben pedig a Baden Baden melletti Geroldsauban sikerült bemutatni fúvószenei tudásunkat. 2000 decemberétől tovább folytatja zenekarunk a mosonmagyaróvári Lions Club Adventi jótékonysági hangversenyeit, melynek bevételével a rászoruló gyermekeket támogatják. 2004-ben sikeresen vettünk részt a móri nemzetközi fúvószenekari fesztiválon és minősítésen. Osztrák, olasz, horvát, lengyel, luxemburgi, izraeli és svájci zenekarok mellett több magyar fúvószenekar is fellépett, amely felejthetetlen élményt nyújtott számunkra. A minősítésen arany fokozatot értünk el.

Az 55 éves jubileum évében, 2004-ben elérkezettnek láttuk az időt, hogy elkészítsük első CD lemezünket. A komoly felkészülést követő felvétel két teljes napig tartott, de megérte. Elkészült a digitális formátumú hanganyag, amelyet reméljük még unokáink is hallgatni fognak. A CD-n megtalálható a hagyományos fúvószenekari műveken (induló, polka, keringő) kívül számos ismert komoly- és könnyűzenei darab.

A Kühne Fúvószenekar programjai színesítik a városi rendezvényeket. Közös koncertekkel mélyítjük a testvérvárosok zenekaraival és a magyar partnerzenekarokkal kialakított szakmai és baráti kapcsolatainkat. Zenekarunk fontos feladatának tekinti a fúvószenei hagyományok ápolását, a fúvószenét kedvelő közönség színvonalas szórakoztatását és az utánpótlás nevelését.

Ünnepi köszöntő

Békés Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánunk!

Ünnepi köszöntő

Békés Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánunk!
Békés Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánunk!

Szórólapunk

Rád Vár a Kühne Koncert Fúvószenekar

Közösség - Facebook

Közösség - Instagram


Kühne Fúvószenekar az Instragramon

Minősítéseink

Minősítéseink
Minősítéseink

Támogatóink

Statisztika

  • Összes oldalletöltés: 1182142
  • Egyedi látogató: 55205
  • Mai oldalletöltés: 73
  • Mai egyedi látogató: 30

A statisztika 2007. november 24-én indult.

ESZA