Üdvözöljük a Kühne Koncert Fúvószenekar honlapján!

Üdvözöljük a Kühne Koncert Fúvószenekar honlapján!

Deutsch | English

Történetünk

A KÜHNE fúvószenekar 1949-es megalakulásában jelentős szerepe volt az 1945-ig működő városi leventezenekarnak. A helyi zeneiskola biztosította akkor is, most is a zenekar képzett, fiatal utánpótlásának nevelését.

Zenekarunk első karmestere, Csóka József közel 40 évig irányította a művészeti tevékenységünket. Munkássága során vonószenekari művekből készített átiratokat, és ezzel bővítette ki zenekarunk repertoárját.
A dicsőséges 6-3-ról hazatérő labdarúgóinkat köszöntötte a zenekar a hegyeshalmi állomáson. Az ezt követő évben már rádiófelvétel is készült a Győri Rádióban a KÜHNE zenekar közreműködésével. 1961-ben zenekarunk megnyerte a Budapesten megrendezett Vasas zenekarok versenyét. 1966-ban került sor az első külföldi fellépésre az ausztriai Stockerau városában. 1975 májusában a zenekar Celldömölkön "Aranylant" fokozatot ért el. 1977-ben zenekarunk élő TV adásban szerepelt Budapesten.

Sebők Károly 1989-től kb. másfél éven keresztül látta el a karmesteri teendőket. Vezetésével a Mosonmagyaróváron megrendezett VII. Országos Minősítő versenyen megőriztük "Aranylant diploma" fokozatunkat.

A karmesteri pálcát 1990 őszétől Hernádi Sándor vette át . Azóta ő irányítja a zenei munkánkat. 1992 októberében zenekarunk Dániában járt a silkeborgi ifjúsági zenekar meghívásának eleget téve. Németországi kapcsolatainkat ápolva 1995-ben Pfeffingenben, 2001-ben pedig a Baden Baden melletti Geroldsauban sikerült bemutatni fúvószenei tudásunkat. 2000 decemberétől tovább folytatja zenekarunk a mosonmagyaróvári Lions Club Adventi jótékonysági hangversenyeit, melynek bevételével a rászoruló gyermekeket támogatják. 2004-ben sikeresen vettünk részt a móri nemzetközi fúvószenekari fesztiválon és minősítésen. Osztrák, olasz, horvát, lengyel, luxemburgi, izraeli és svájci zenekarok mellett több magyar fúvószenekar is fellépett, amely felejthetetlen élményt nyújtott számunkra. A minősítésen arany fokozatot értünk el.

Az 55 éves jubileum évében, 2004-ben elérkezettnek láttuk az időt, hogy elkészítsük első CD lemezünket. A komoly felkészülést követő felvétel két teljes napig tartott, de megérte. Elkészült a digitális formátumú hanganyag, amelyet reméljük még unokáink is hallgatni fognak. A CD-n megtalálható a hagyományos fúvószenekari műveken (induló, polka, keringő) kívül számos ismert komoly- és könnyűzenei darab.

A Kühne Fúvószenekar programjai színesítik a városi rendezvényeket. Közös koncertekkel mélyítjük a testvérvárosok zenekaraival és a magyar partnerzenekarokkal kialakított szakmai és baráti kapcsolatainkat. Zenekarunk fontos feladatának tekinti a fúvószenei hagyományok ápolását, a fúvószenét kedvelő közönség színvonalas szórakoztatását és az utánpótlás nevelését.

Szórólapunk

Rád Vár a Kühne Koncert Fúvószenekar

Közösség - Facebook

Közösség - Instagram


Kühne Fúvószenekar az Instragramon

Minősítéseink

Minősítéseink
Minősítéseink

Támogatóink

Statisztika

  • Összes oldalletöltés: 1318635
  • Egyedi látogató: 68455
  • Mai oldalletöltés: 7
  • Mai egyedi látogató: 5

A statisztika 2007. november 24-én indult.

ESZA